Skip to main content

CF News

Exciting opportunity at the Canada Pavilion at Expo 2025 Osaka, Japan

Dear Culinary Federation members,

The Canada Pavilion Team for Expo 2025 Osaka at Global Affairs Canada is excited to inform you of a unique opportunity for young Canadian culinary graduates, to represent Canada at the 2025 International Exposition in Osaka, Japan.

World Expos remain one of the most significant international events, in terms of scale and engagement, serving as a bridge and a unique opportunity for governments, companies, international organizations and citizens to come together.

Japan is hosting the World Expo from April 13 to October 13, 2025, in Osaka, Kansai, where more than 28 million visitors are expected. As a key partner, Canada is preparing a robust participation, with a striking Canada Pavilion and 6 months of dynamic programming. The Canada Pavilion, located in the vibrant "Empowering Lives" zone, is inspired by dramatic Canadian ice formations. Centered on the concept of Regeneration, the pavilion will showcase Canada's diversity, creativity, and commitment to sustainability. Building on the tradition and successful formula of past world's fairs, Canada's in-house catering program will be delivered by a team of Canadian culinary program graduates.

The Canada Pavilion will be a platform to share Canadian innovation and creativity and a hub for Canadian events, trade, investment and tourism promotion opportunities and partner programs. The dedicated business and conference spaces of the Canada Pavilion at Expo 2025 Osaka will welcome a broad range of guests, including dignitaries, delegations and business leaders. Receptions, business meetings, conferences, seminars, banquet-style events and formal events will be held in this space.


The Canada Pavilion culinary program will ensure that all hosted and partner event needs are met in a distinctive way—with Canadian menus, made with Canadian ingredients prepared by Canadian chefs.

It is in this context, that we invite your members who meet the requirements below to submit their applications. We are looking for dynamic, motivated, creative, team players who are eager to represent their country and gain international experience in a high-level, high-pressure environment. Travel and shared accommodations will be provided to the successful candidates. Please see the attached documents for more information.

Candidates must:

  • Be a recent graduate, within the last 5 years, from a recognized 2-year culinary program in Canada.
  • Have Canadian citizenship.
  • Be fluent in English and/or in French (knowledge of Japanese is an asset).
  • Submit 2 written references (graduating school and an employer).
  • Submit a C.V.
  • Be able to travel and available for a period of 6 months.

To apply for the position, email CanadaExpo2025@international.gc.ca with the subject line ''Expo 2025 Culinary Team Application''.

Please note that the deadline to submit 2 candidates is January 21, 2025. Late applications will not be accepted.

We look forward to receiving your nominations,

The Canada@Expo 2025 Osaka Team

For more information about Expo 2025 Osaka, visit: https://www.expo2025.or.jp/en/

Follow us on Facebook/@CanadaExpo2025 X/@CanadaExpo Instagram/@CanadaExpo LinkedIn/ Canada Expo

__________________________________________________________________________________________________________________________

Chers membres de la Société des chefs,

L'équipe du Pavillon du Canada à l'Expo 2025 Osaka d'Affaires mondiales Canada est heureuse de vous informer d'une occasion unique pour les jeunes diplômés culinaires canadiens de représenter le Canada à l'Exposition internationale 2025 à Osaka, au Japon.

Les expositions universelles restent l'un des événements internationaux les plus importants, en termes d'ampleur et d'engagement, car elles constituent un pont et une occasion unique pour les gouvernements, les entreprises, les organisations internationales et les citoyens de se rencontrer.

Le Japon accueillera l'exposition universelle du 13 avril au 13 octobre 2025 à Osaka, dans le Kansai, où plus de 28 millions de visiteurs sont attendus. En tant que partenaire clé, le Canada prépare une solide participation, avec un pavillon du Canada remarquable et 6 mois de programmation dynamique. Le pavillon du Canada, situé dans la zone dynamique « Empowering Lives », s'inspire des spectaculaires formations glaciaires canadiennes. Axé sur le concept de régénération, le pavillon mettra en valeur la diversité, la créativité et l'engagement du Canada en faveur de la durabilité. S'inspirant de la tradition et de la formule réussie des expositions universelles précédentes, le programme de restauration interne du Canada sera assuré par une équipe de diplômés de programmes culinaires canadiens.

Le Pavillon du Canada sera une plateforme de partage de l'innovation et de la créativité canadiennes et une plaque tournante pour les événements canadiens, les opportunités de promotion du commerce, de l'investissement et du tourisme et les programmes de partenariat. Les espaces réservés aux affaires et aux conférences du Pavillon du Canada à l'Expo 2025 Osaka accueilleront un large éventail d'invités, notamment des dignitaires, des délégations et des chefs d'entreprise. Des réceptions, des réunions d'affaires, des conférences, des séminaires, des événements de type banquet et des événements formels seront organisés dans cet espace.

Le programme culinaire du Pavillon du Canada veillera à ce que tous les besoins des hôtes et des partenaires soient satisfaits d'une manière distinctive - avec des menus canadiens, préparés avec des ingrédients canadiens par des chefs canadiens.

C'est dans ce contexte que nous invitons vos membres répondant aux critères ci-dessous à poser leur candidature. Nous recherchons des personnes dynamiques, motivées, créatives, ayant l'esprit d'équipe et désireuses de représenter leur pays et d'acquérir une expérience internationale dans un environnement de haut niveau et à forte pression. Les candidats retenus bénéficieront d'un voyage et d'un hébergement partagé. Pour plus d'informations, veuillez consulter les documents ci-joints.

Les candidats doivent :

  • Être récemment diplômé, au cours des 5 dernières années, d'un programme culinaire reconnu au Canada, d'une durée de 2 ans.
  • Avoir la citoyenneté canadienne.
  • Parler couramment l'anglais et/ou le français (la connaissance du japonais est un atout).
  • Soumettre 2 références écrites (de l'école et d'un employeur).
  • Soumettre un C.V.
  • Être capable de voyager et être disponible pour une période de 6 mois.

Pour poser votre candidature, envoyez un courriel à CanadaExpo2025@international.gc.ca en indiquant comme objet « Application pour l'équipe culinaire à l'Expo 2025 ' ».

Veuillez noter que la date limite pour la présentation de 2 candidats est le 21 janvier 2025. Les candidatures tardives ne seront pas acceptées.

Nous nous réjouissons de recevoir vos candidatures.

CF Western Region Conference
2025 Partnership Opportunities